FBiH telekomima mora vratiti 50 miliona KM

Bez autora
Nov 22 2010

Porezna uprava je poslije izvršene kontrole ispravnosti obračuna i uplate javnih prihoda donijela rješenje o plaćanju poreza na donacije poštama, uz zatezne kamate. Federacija BiH izgubila je dvogodišnji spor s telekom operaterima i plaćanju poreza na subvencioniranje "HP Mostar" i sarajevske "BH Pošte", vrijedan skoro 50 miliona KM! Tokom 2008. godine Porezna uprava je poslije izvršene kontrole ispravnosti obračuna i uplate javnih prihoda donijela rješenje o plaćanju poreza na donacije poštama, uz zatezne kamate, a taj stav je naknadno potvrdilo i Ministarstvo finansija FBiH. No, Kantonalni sud u Sarajevu presudio je u korist "HT Mostar", a sasvim izvjesno je da će ista presuda biti donesena i u slučaju žalbe "BH Telecoma". U slučaju mostarskog telekoma, FBiH sada treba naći modalitet kako namiriti naplaćeni porez u iznosu od 19 miliona KM, dok sarajevski "BH Telecom" potražuje oko 31 milion KM.

FBiH telekomima mora vratiti 50 miliona KMPorezna uprava je poslije izvršene kontrole ispravnosti obračuna i uplate javnih prihoda donijela rješenje o plaćanju poreza na donacije poštama, uz zatezne kamate.

Federacija BiH izgubila je dvogodišnji spor s telekom operaterima i plaćanju poreza na subvencioniranje "HP Mostar" i sarajevske "BH Pošte", vrijedan skoro 50 miliona KM! Tokom 2008. godine Porezna uprava je poslije izvršene kontrole ispravnosti obračuna i uplate javnih prihoda donijela rješenje o plaćanju poreza na donacije poštama, uz zatezne kamate, a taj stav je naknadno potvrdilo i Ministarstvo finansija FBiH.

No, Kantonalni sud u Sarajevu presudio je u korist "HT Mostar", a sasvim izvjesno je da će ista presuda biti donesena i u slučaju žalbe "BH Telecoma". U slučaju mostarskog telekoma, FBiH sada treba naći modalitet kako namiriti naplaćeni porez u iznosu od 19 miliona KM, dok sarajevski "BH Telecom" potražuje oko 31 milion KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik